miércoles, 30 de septiembre de 2015

LA MASCOTA OLÍMPICA


Sabies que...

La Mascota Olímpica és un dels símbols que identifiquen a l’organitzador dels jocs. Solen representar elements tradicionals del país organitzador.

La Mascota dels JJOO de Rio es diu Vinicius té un aspecte gatuno de color groc i representa la fauna de Brasil. El seu nom està inspirat en Vincius de Moraes, autor de la cançó popular brasilenya" Garota de Ipanema" 
 
La mascota de los Jocs Paralímpics de Rio es diu Tom i representa la flora d’aquest país, Brasil. El seu nom està inspirat en Tom Jobim qui va internacionnalitzat la " bossa nova". 


5és i 6és representen la seu de Rio, i per tant les seues mascotes són Vinicius i Tom.



lunes, 28 de septiembre de 2015

ELS JOCS PARALIMPICS

Sabies que...


Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment  esportiu paral·lel als Jocs Olímpics en el que participen aquells atletes que tenen discapacitats físiques.
La primera vegada que es van  celebrar oficialment els Jocs Paralímpics  va ser a Roma  1960. Des d’aleshores, la seu organitzadora d’uns JJOO s’encarrega d’organitzar-los i es celebren immediatament després dels primers.
Els següents  Jocs Paralímpics es celebraran a Rio a l’estiu de 2016.

viernes, 25 de septiembre de 2015

SEUS OLIÍMPIQUES


Sabies que...

Els Jocs Olímpics es celebren cada quatre anys a diferents ciutats del món. El Comitè Olímpic Internacional ( COI ) es l’encarregat  de seleccionar la ciutat (seu) que alberga  els jocs de entre les diferents candidates. Els propers  Jocs Olímpics es celebraran a Rio de Janeiro (Brasil).


Les Olimpíades són el període de quatre anys que passa entre dos Jocs Olímpics. Ara mateix ens trobem en el període de Olimpíades.

miércoles, 23 de septiembre de 2015

ELS JJOO


Sabies que...

Els Jocs Olímpics van nàixer a Grècia, a la ciutat d’Olímpia, de la qual  van adoptar el  seu nom. Es coneixen  com els Jocs Olímpics de l’Antiguitat.  Quan Roma  va conquerir Olímpia els va prohibir  i durant més de 1500 anys no es van tornar a celebrar.  


Al 1896, a Atenes i  gràcies a l’esforç  del Barón Pierre de Coubertain,  van nàixer de nou els Jocs Olímpics, però aquesta vegada coneguts com els Jocs Olímpics de l’Era Moderna.

lunes, 21 de septiembre de 2015

UN NOU CURS OLIMPIC


Hola a tots!

Comencem  un nou curs amb una gran notícia: 



Com sabreu, a l'estiu  de 2016 es celebraran els XXXI Jocs Olímpics a la ciutat de Rio. Per aquest motiu, des de la nostra àrea, anem a treballar moltes coses relacionades amb aquest  gran esdeveniment esportiu: seus, disciplines olímpiques, la torxa, les mascotes , la bandera olímpica, els esportistes, els valors olímpics....


 Tenim molt de treball .....Anem a ser grans experts olímpics!!!!