lunes, 26 de octubre de 2015

EL LEMA OLÍMPICO


Sabies que...


El lema olímpic és "Citius, Altius, Fortius" que significa " més ràpid, més alt, més fort" i representa la lluita de l’home i la dona per ser millor.

lunes, 19 de octubre de 2015

LA BANDERA OLÍMPICA


Sabies que...

La bandera olímpica està formada per cinc anells entrellaçats ( blau, negre, roig ,verd, i  groc) i representen la unió dels cinc continents: Àfrica, Àsia, Amèrica, Europa i Oceania. A més, els seus sis colors (incloent  el blanc del fons) inclouen totes les banderes de totes les nacions del món.



miércoles, 14 de octubre de 2015

MASCOTES DE QUART


Sabies que...

4rt A  representa la seu olímpica de Seúl 1988. Té com a mascota a un tigre anomenat Hodori. Ho significa tigre i Dori ( a més de ser amiga del pare de Nemo), és un diminutiu masculí, per tant la traducció seria “Tigrecito”. En Corea, el tigre té un significat d’amic de l’home.

4ºB representa  a la seu olímpica de Los Ángeles 1984. Té com a mascota a un àguila caracteritzada amb els colors de la bandera nord-americana , Sam.

4ºC representa  a la seu olímpica de Moscú 1980. Té com a mascota a un ós, Misha.

lunes, 12 de octubre de 2015

ACROGIMNÀSIA A 3er

3er ja ha començat a treballar Acrogimnàsia. Portem uns quans dies i de moment aquest és el resultat.
Ho feu genial!





 
 

 







Més fotos a la pàgina de 3er ( fes click dalt)

miércoles, 7 de octubre de 2015

MASCOTES DE TERCER


Sabies que...

3er A representa la seu olímpica d’Atlanta 1996. Té com a mascota a una de les més rares. El seu nom era Whatizit ,de l’anglès what is it?, (què és açò?) per la seua figura tan rara. Per abreviar es va acabant anomenant-la Izzy.


3ºB i 3ºC representen la seu Olímpica de Barcelona 1992. És, fins el moment, l’única vegada que els JJOO han estat a Espanya. 

3er B té com a Mascota a Cobi, un gos català humanitzat i dissenyat per  Javier Mariscal. 

3er C té com a mascota a Petra, mascota dels jocs paralímpics de Barcelona 92. Petra és una xiqueta sense braços i amiga de Cobi.



lunes, 5 de octubre de 2015

MASCOTES DE SEGON


Sabies que...

2n A representa a la seu olímpica de Pekin 2008. Té com a mascota a Huan Huan, una de les cinc mascotes dissenyades per a l’ocasió. Aquestes cinc mascotes, una per cada color dels anells olímpics, simbolitzaven els cinc elements del taoisme: aigua, fusta, foc ,terra i metall. Totes juntes es deien FUWA(xiquets de la sort)



2ºB representa a la seu olímpica de Atenes 2004. Té com a mascota a Atenea i Febo, en honor a la deessa Atenea ( protectora e la ciutat) i al seu germà Apolo (deu de les arts i l’esport).


2ºC representa a la seu olímpica de Sydney 2000. Té com a mascota a tres animals que es van crear pe l’ocasió: Olly, una cucaburra que es diu així per la paraula Olimpíada, Syd que ve de la paraula Sydney  i és un ornitorinc i Millie, un equidna que representa el nou mil·lenni.


viernes, 2 de octubre de 2015

MASCOTES DE PRIMER


Sabies que...

1er A i 1ºB representen a la seu olímpica de Londres 2012.

1erA té com a mascota a Wenlock que és una gota amb un sol ull creada a partir de l’última gota d’acer que va formar  part de l’última viga de l’Estadi Olímpic de Londres.
Es diu Wenlock perquè  Much Wenlock és el lloc on al segle XIX el Barón Pierre de Coubertain es va inspirar per a fundar els JJOO de l’Era Moderna.


1ºB té com a mascota a Mandeville i també és una gota d’acer amb un sol ull. Aquest  nom prové de l’Hospital Stoke de Mandeville Buckinghamshire, Anglaterra, on van nàixer els  Jocs Paralímpics.